aktualizace: 19.12.2013

  O nás
  Aktuality
  Naše nabídka
  Ubytování
  Ceník
  Tábor
  Napsali o nás
  Naše koně
  Hafling
  Tipy na výlety
  Fotogalerie
  Kontakt
  Odkazy

Kontakt:

Ranč Na Špici        Podmoklany 4                       582 63 Ždírec nad Doubravou  Česká Republika

Mobil: +420 724 512 611           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Aktuality

Ranč Na Špici Vám přeje krásné prožití svátků vánočních

a šťastný nový rok 2014.


28.10.2013  Fotky z letošních Hubertek

 

5.10.2013 - Herálec  - FOTO  [zde]

19.10.2013 - Rozsochatec - FOTO [zde]

26.10.2013 - Ranč 3D Markvartice                      FOTO [zde]    

VIDEO 1 [zde VIDEO 2 [zde]    VIDEO 3 [zde]


22.9.2013  Zhodnocení tábora 2013

Ráda bych zde napsala pár slov k proběhnutému letnímu táboru u koní. Tábor probíhal celé prázdniny, vždy od neděle do soboty a o maximálním počtu 6-ti dětí. Po celou dobu bylo krásné počasí, až na pár bouřek, ale ty jsme v pořádku přečkali. Vždy v neděli večer proběhlo přezkoušení jezdců a poté seznamovací táborák. Každý den se jezdilo ráno a večer, buď na jízdárně či v kruhovce nebo se šlo na vycházku do přírody (dle zdatnosti jezdců se buď vedli navzájem nebo jel každý na svém koni). Náplní tábora bylo seznámit děti s péčí o koně (a to jak teoreticky, tak prakticky). Naučily se koně krmit, čistit, sedlat, uklízet hnůj a samozřejmě náplní bylo také naučit je správně jezdit. Nebylo to jen o vycházkách do přírody, ale také o výcviku. S těmi zdatnějšími jsme pak na konci tábora jeli na delší vyjížďku (cca 3-hodinovou). Kromě ježdění se také děti učily teorii, proběhlo několik výletů, her a také na závěr tábora se zúčastnily hobby závodů. Jinak děti spaly v Tee-Pee, kde byla dřevěná podlaha a na ní měl každý na spaní  měkkou matraci. WC a koupelnu měly kousek od Tee-Pee (více uvidíte na fotkách).

Příští rok budeme určitě opět pořádat tábory. Proběhne asi pár změn, možná budou dva termíny delší pro zdatnější jezdce. Termíny táborů na příští rok uveřejním asi v únoru 2014.

 Foto z tábora [zde]                      Foto ze stavby tábora [zde]


Pár slov o Tee-pee:

Týpí (psáno také tipi, te-pee, tee-pee, tepee, teepee) je kuželový stan, který sloužil prérijním indiánům jako obydlí v létě i v zimě. Přednosti tohoto stanu pro táboření v přírodě jsou nesporné. Jednoduchá konstrukce a stavba, značný vnitřní prostor, teplo a sucho od hořícího ohně, příjemný chládek v parných dnech, neboť konstrukce stanu vytváří uvnitř přirozenou cirkulaci vzduchu.
Kompletní stan se skládá z vnějšího pláště, který je nahoře opatřen regulovatelnými kouřovými chlopněmi, a vnitřní plachty zvané lining (čti lajnyng) či rosná plachta.
Týpí se šíjí ve velikostech 3, 4, 5, 5,5, 6 a 7 metrů, pro zkušené táborníky však i větší (my máme 8 metrů :-)). Udávaná velikost je vzdálenost od prahu dveří k úvazovému jazýčku na vrcholu stanové plachty. Neznamená tedy skutečnou výšku stanu.
Pro táboření jsou nejčastěji používána týpí velikosti 5, 5,5 a 6 metrů. Zvláště pak velikosti 5,5 a 6 metrů skýtají ideální prostor jak pro lůžka, osobní potřeby a zásobu dřeva, tak i pro volný pohyb a větší sešlost lidí kolem ohně uprostřed. Když se týpí zabydlí, jeho interiér vytváří pocit domova a pohody.


7.3.2013 Tábor - obsazenost

Kapacita tábora je již z poloviny naplněna!!!

Pokud jste se rozhodli přihlásit své dítě na tábor, neváhejte a zašlete nám co nejdříve přihlášku. Rádi Vám sdělíme zbývající volné termíny.

 

>> 1 <<

  Aktuality 2008, 2009, 2010, 2011, 2012  

 

Novinky

Kurz jízdy na koni


Napsali o nás


Dárkový poukaz

Potěšte své blízké neobvyklým dárkem a objednejte si u nás dárkový poukaz dle Vašeho přání.


Víkendové pobyty u koní

Nabízíme celoročně víkendové pobyty  u koní, od pátku do neděle. Příjďte si užít krásný víkend v poklidném prostředí Železných hor, možnost  vyjížděk na koni okolní krajinou.


Nabízíme:

Vyjížďky na koních

Výcvik jízdy na koni

Jízdy pro děti

Ubytování

Copyright © 2008  Ranč Na Špici                                                                                                                          design and webmaster: Gabriela Krpatová