aktualizace:31.8.2010

  O nás
  Aktuality
  Naše nabídka
  Ubytování
  Ceník
  Naše koně
  Hafling
  Tipy na výlety
  Fotogalerie
  Kontakt
  Odkazy

Kontakt:

Ranč Na Špici        Podmoklany 4                       582 63 Ždírec nad Doubravou  Česká Republika

Mobil: +420 724 512 611           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Aktuality

31.8,2010 100 mil v sedle - 14. ročník  

 

Ve dnech 26.8. až 29.8.2010 proběhl již 14.ročník závodu "100 mil v sedle". Letos jsme se opět zúčastnili tohoto závodu a umístili jsme se s našimi koňmi na hezkém 6.místě z 58. koní. 

 

 


2.8.2010 Nové fotky z plavení koní  

Na začátku července přijela za námi opět paní Z.Buráňová na focení koní. Tentokrát jsme fotili koníky při plavení, ale také jsme nafotili Terezku a Nellinku (nové přírůstky do stáda). Pár fotek jsme udělali i na souši :-).

Opět patří velký dík Zuzce B., že úžasně nafotila koníky a také patří dík Lucce a Přemkovi za pomoc při focení, které je vždy náročné :-).

Plavení [zde].            Portréty [zde].


9.7.2010 Přidány fotky sociálního zařízení

 

Nově jsme přidaly fotky sociálního zařízení. Více fotek můžete vidět v odkazu Ubytování.

Dále jsme přidali do odkazu Ubytování Kalendář obsazených a volných termínů ubytování, abyste měli lepší přehled a mohli si vybrat, kdy u nás strávíte dovolenou.

 

 

 


25.6.2010 Terka dostala botičky :-)

Terezka dostala botičky, aby se jí lépe chodilo a ochránila se kopytní kost. Uvnitř je udělaná podpora střelu, podrážka je silná a pevná  a hlavně se Terce chodí o 100% lépe. Tedy chodí, ona s s nimi běhá a vyhazuje :-)

Děkujeme Kájovi C., který botičky vyráběl

 Více foto [zde].            Video [zde].


24.6.2010 Nový přírůstek na našem Ranči - klisna Terka

S velkou radostí vám oznamujeme, že jsme 5.června přivezli na náš Ranč další kobylku plemene hafling, která se jmenuje TERKA a je jí 6let.

Terezka má ošklivě schvácená kopýtka, který jí způsobil první majitel překrmováním ovsem, ječmenem atd., neupravoval kopýtka, měla zarostlé podkovy do kopyt... Když jsme viděli ty smutný a utrápený oči Terezky, rozhodli jsme se, po konzultaci s Alenkou, že jí pomůžeme a uzdravíme. Vše pomocí správné diety a správné úpravy kopyt METODOU PŘIROZENÉHO TRIMU.

Teď má Terezka dietu, nesmí na trávu, dostává seno, slámu, minerály, bylinky na pročištění organismu a je na měkkém povrchu, aby nedošlo k proražení kopytní kosti. Sedlář Karel Císař (náš kamarád) dělá pro Terezku speciální botičky, aby mohla chodit i po tvrdém povrchu a měla více bezpečného pohybu.

Postupně budeme informovat, jak se Terezky kopýtka uzdravují. Je to sice práce na rok či dva, ale s hlavní pomocí Alenky Vostatkové (www.kone-naboso.cz), která se zabývá metodou přirozeného trimu a stará se nám o Terezku a ostatní koně, se to určitě podaří a Terka bude zase zdravá a veselá. Už teď je veselejší.

 

Více fotek Terezky, jejich kopýtek a rentgenové snímky [zde].

 

 


28.5.2010 Sávička v časopise Koně a hříbata

 

 Naše Sávička je opět v časopise Koně a hříbata, tentokráte na titulní straně :-). Již dvakrát byla na plakátu, má svoji pohlednici a byla i na vizitce.

Děkujeme sl. Buráňové za focení našich koníků.

 

 

 


8.5.2010 Svítání Cup 2010 ve Svobodných Hamrech

V sobotu 8.5.2010 jsme se s našimi koňmi zúčastnili akce nazvané "Golfový turnaj SVÍTÁNÍ Cup 2010" ve Svobodných Hamrech. Byli jsme požádáni p.Bartákem z Golfového a Country Clubu Svobodné Hamry, abychom vozili děti ze ZŠ Svítání, některé rodiče a sourozence. Byl to hezky strávený den s příjemnými lidmi a dětmi a jsme rádi, že jsme se mohli s našimi "blonďáky" zúčastnit.

Také bychom chtěli moc poděkovat našim pomocnicím (Katce, Kláře a Lucce), kteří nám moc pomohly.

Více fotek  [zde].

 


22.3.2010 Nový přírůstek na našem Ranči - klisna Nelli

S velkou radostí vám oznamujeme, že jsme v sobotu přivezli na náš Ranč další kobylku plemene hafling, která se jmenuje NELLI. Klisně je 3,5roku a určitě si bude rozumět se svýma novýma kamarádama. Nelli je velice hodná kobylka, je již obsednutá a velmi ráda běhá :-).


27.2.2010 Článek v časopisu Koně a hříbata

 

 

 

 

 

V březnovém čísle časopisu "Koně a hříbata" vyšel článek o našem Ranči Na Špici. Děkujeme za   uveřejnění a pomoc šéfredaktorce tohoto časopisu Zuzce Buráňové (http://zuzule.com).

Zuzka byla u nás na Ranči před týdnem a fotily jsme koníky ve sněhu. Bylo to sice fyzicky náročné, ale už se těšíme na další krásné fotky našich koní a psů. Na fotky se budete moci kouknout na našich stránkách nebo na stránkách Zuzky Buráňové.


13.1.2010 Nabízíme nově - skijöring (lyžování za koněm)

Jako novinku Vám nabízíme lyžování za koněm (tzv. Skijöring). Máme dostatečné množství sněhu, tak se přijďte odreagovat a zalyžovat si trochu jinak.

A nemyslete si, že spíme zimním spánkem. Jezdíme pořád, v každé roční době. Zima, ze hřbetu koně, má také své kouzlo.


 

>> 1 <<

  Aktuality 2008, 2009  

 

Novinky

Kalendář obsazených a volných termínů ubytování


Dárkový poukaz

Potěšte své blízké neobvyklým dárkem a objednejte si u nás dárkový poukaz dle Vašeho přání.


Víkendové pobyty u koní

Nabízíme celoročně víkendové pobyty  u koní, od pátku do neděle. Příjďte si užít krásný víkend, v poklidném prostředí Železných hor, možnost  vyjížděk na koni okolní krajinou.


Nabízíme:

Vyjížďky na koních

Výcvik jízdy na koni

Jízdy pro děti

Ubytování

Copyright © 2008  Ranč Na Špici                                                                                                                          design and webmaster: Gabriela Krpatová